Siste nytt fra Early Media

Vi holder deg oppdatert

Nye muligheter med Google Shopping

I november 2013 ble Google Shopping lansert i Sverige, det forrige “Product Listing Ads”. Fra den tradisjonelle annonseringen får nå søkere muligheten til å se produktet direkte i søkeresultatet. Isteden for å skrive skreddersydde annonsetekster, blir hvert resultat skreddersydd etter det produktet du søker på, tekst og pris er også endel av annnonsen.

 

Hvordan fungerer Google Shopping?

Google Shopping fungerer på måten at man lager en produktliste, med de produktene man ønsker å markedsføre. Google skaper automatisk en annonse med navn på produktet, en beskrivelse av produktet, prisen samt et bilde utifra den informasjonen du legger inn.

Se eksempel under:

Skärmavbild 2014-05-13 kl. 15.23.57.png

I denne produktlisten finnes det visse kriterier man må ha med for at listen skal bli godkjent. Disse er: produkid, produktnavn, produktbeskrivelse, google produktkategori, produkttype, lenke til produktet, bildelenke til produktet, produktets tilstand, produktets tilgjengelighet og prisen for det gjeldene produkt. Utover disse finnes det flere kriterer man kan bruke, jo mer informasjon du fyller i din produktliste jo bedre blir resultatene for dine Google Shopping annonser. Dette forutsetter imidlertid at den informasjonen du legger til er relevant.

 

Når produktlisten er fylt ut med den informasjonen du skal ha, laster du denne opp på Google Merchant Center  Da kommer Google til å gjøre en analyse på listen for å se at alle kriterier er møtt, samt påpeke hvis det er noen mangler. Når din produktliste er godkjent, lager du en kampanje i Google AdWords  og kobler denne sammen med Merchant Center.

 

Google Shopping i AdWords

I Adwords kan du velge å justere dine bud etter enten varemerke, produktkategori, produktid, eller andre valgte kriterier. Fordelen med dette er at det er veldig enkelt å styre sin ROI (Return on Investment) etter hva slags marginer man har på produktene sine. Utover dette går det også an å legge til negative søkeord for å hindre at dine annonser synes på irrelevante søk.

 

Fordelene med Google Shopping

Med Google Shopping har vi sett med egne erfaringer at klikkpriser blir lavere. Største grunnen til dette er at de fleste søkene blir gjort mer spesifike mot det rette produktet, samt at de potensielle kundene som er ute å søke faktisk ser produktet direkte i søket. At kundene får se produktet direkte i søkeresultatet skaper og en slags filtrering før kunden trykker på en annonse. En kunde som velger å klikke på annonsen er i større grad i kjøpsmodus, da kunden allerede har sett pris, bilde og navn.

 

Video om Google Shopping:

 

Kom igang og la produktannonsene gjøre jobben!

Dette var en kort oppsummering av hvordan Google Shopping fungerer samt hvordan man kommer igang med sine produktannonser. Vi kommer til å gå mer detaljert igjennom dette ved en senere anledning. Da med fokus på hvordan optimalisere kampanjen. Har dere noen spørsmål eller lignende rundt dette blogginnlegget, legg inn en kommentar under så skal vi svare så godt vi kan!

Kommentarene er stengt.