Siste nytt fra Early Media

Vi holder deg oppdatert

Facebook – det usosiale sosiale vidunder!

Still deg følgende spørsmål: Hvor mye tid bruker du på Facebook om dagen? Hvor ofte liker du noe på Facebook? Hvor ofte legger du igjen en kommentar?

De som har sett “The Social Network”, filmen om Facebook, har sett at Mark Zuckerberg er imot annonsering på Facebook. Det var i starten. Jo flere brukere Facebook fikk, jo mer skjønte Zuckerberg at annonsering var smart. Facebookannonsering er fortsatt i startfasen, men i dag er annonsering på Facebook blitt mer og mer vanlig. Det er en ypperlig kanal å benytte seg av for å nå ut til de rette kundene. Med de rette kundene menes kunder som kan treffes med et helt spesielt segmenteringsverktøy som Facebook tilbyr. Du kan segmentere på alder, kjønn, interesser, geografi, demografi – ja nesten alt! Det gjør at når du annonserer på Facebook, vil sjansen være større for at du treffer personer som vil passe for din bedrift. Viktigheten av rett segmentering er et eget tema og vil bli tatt opp på denne bloggen i fremtiden.

“Alle” vil ha 10 000 likes
De fleste bedrifter ønsker flest mulig “likes”. Naturlig nok! På Facebook er det over en milliard brukere, og i Norge ca 2.5 millioner. Potensialet er for engasjement er med andre ord enormt. Noen ganger må man likevel se på viktigheten av å få “riktige” likes foran kvantitet. Riktige likes vil i praksis si potensielle kunder.

Utfordringer
Det er dessverre noen utfordringer med annonsering på Facebook og særlig på området å skaffe flere likes. Mange kjører nå annonsene sine på andre steder i verden som gjør at man får såkalte “ubetydlige likes”. I grove trekk vil det si at du segmenterer etter land i verden hvor mange av personene som liker kun er roboter. Hvis du får en slik “person” til å like siden din vil den ikke gi deg noe tilbake. Den vil ikke vise noe engasjement, den vil ikke kommentere eller like postene dine. Den vil rett og slett kun stå som en registrert like. Ønsker du mer informasjon om denne problemstillingen, se videoen under:

Skillet mellom lokal og nasjonal bedrifter
Det finnes bedrifter i dag som kun satser i lokalmiljøet, for eksempel den lokale bilbutikken eller den lokale frisørsalongen. I disse tilefellene er det viktig å stikke finger’n i jorda og ha en klar visjon på hva man ønsker å oppnå på Facebook. Det er ikke et poeng at en fra Oslo liker en frisørsalong på Hitra. På den andre siden har man bedrifter som kanskje har en nettbutikk eller som tilbud tjenester/produkter i hele landet. For disse blir Facebookannonseringen annerledes. De kan i større grad treffe en større andel av de norske brukerne samt at de kan annonsere på en annen måte. Det kommer vi tilbake til ved en senere anledning!

For å oppsummere mitt første blogginnlegg så er det ikke tvil om at i Norge blir det stadig mer satset på Facebookannonsering. Vi i Early Media har vært tidlig ute med å tilegne oss mest mulig kunnskap på hvordan lykkes på denne kanalen. Det som er viktig for oss er at annonseringen fører til engasjement for din side og at den treffer riktige personer for deg. Det er mange måter og gjør dette på, med det vil vi komme tilbake til. Stay tuned!

Kommentarene er stengt.