Siste nytt fra Early Media

Vi holder deg oppdatert

Derfor bør du annonsere i Bing i tillegg til Google

Google er den ubestridte giganten blant søkemotorer. Så stor at verbet “å google” er blitt synonymt med nettsøk, og ble innført i Nyordsboka allerede i 2003. Skal du annonsere på nett, så “må” du benytte Google AdWords. Men hvorfor begrense seg til kun ett markedssegment?

Fra november 2016 til november 2017 sank Googles markedsandel innen søk fra stasjonære maskiner fra 87,53 % til 84,64 % i Norge. I samme periode økte Bing sin andel fra 9,49 % til 12,36 %, en ikke ubetydelig andel potensielle kunder.

Google er fremdeles den klare éneren, men la oss se på fordelene ved å benytte Bing i tillegg:

    • Alder: Bing-brukere er eldre enn Google-brukere. I aldersgruppene 35-44 år, 45-54 år og alle over 55 år, har Bing flere brukere enn Google.

 

    • Inntekt: Bing-brukere har i snitt høyere inntekt enn Google-brukere. Det er spesielt de 10 % og de 25 % med høyest inntekt som bruker Bing.

 

  • Utdannelse: Sammenlignet med Google har Bing flere brukere med høyere utdannelse, og klart høyere andel brukere med universitetsutdanning og høyere.

Bing-brukere, til tross for å være færre i tallet enn Google-brukere, er en mer kjøpesterk gruppe. De har bedre råd. Derfor vil det kunne lønne seg å drive målrettet annonsering i Bing, spesielt om man selger dyrere produkter eller tjenester.

Til tross for at antall annonsevisninger og klikk vil være lavere enn i Google, er det sannsynlig at den relative verdien av Bing-annonsering vil være høyere enn Google-annonsering.

En sammenligning gjort av MediaVision viser at Bing Ads kan gi høyere konverteringsfrekvens og lavere kost-per-klikk enn Google. Fra 2016 til 2017 gav Bing Ads 29 % lavere kostnad, 30 % høyere ROI (Return On Investment), og 97 % inntektsøkning sammenlignet med Google Adwords.

Du kan altså få relativt bedre verdi fra annonsering i Bing. Her bruker du også mindre penger, da det kun betales per klikk, og antall klikk vil være færre.

Høres Bing-annonsering ut som en attraktiv mulighet for din bedrift? Ta kontakt med oss i Early Media for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg.

Tel: +47 23 01 04 10
Mail: info@earlymedia.com

 

Nyhetsbrev

  • Motta siste nytt og relevante artikler om digital markedsføring på mail!

 

 

Kommentarene er stengt.