Siste nytt fra Early Media

Vi holder deg oppdatert

Fordeler ved å annonsere på eget firmanavn i Google AdWords

Om forfatteren

Jeg jobber som digital markedsfører i Early Media. Her håndterer jeg daglig min egen kundeportefølje og bistår mine kunder med all slags annonseringen enten det gjelder Google AdWords, Google Merchant Store, Facebook Business Manager eller LinkedIn Ads.

Det er flere fordeler som gjør at det kan være både smart og rimelig å annonsere på eget merkenavn som søkeord i Googlesøket.

Les mer om de ulike fordelene her!


Bedre synlighet enn dine konkurrenter

Er du en av de som tenker: Hvorfor skal jeg annonsere på merkenavnet vårt, når vi uansett er synlig i det organiske søket? Har du tenkt over at dersom bedriftsnavnet ditt består av ord som er markeds-definerende, slik som “eiendomsmegling”, “forvaltning”, “elektro”, “media” o.l., kan det være smart å annonsere på bedriftsnavnet ditt. Grunnen til det er logisk! Hva om en konkurrent har lagt inn dette marked-definerende ordet som et søkeord i Google AdWords-kampanjen sin? Utslaget kan da være at konkurrenten din vil være synlig over deg i Googlesøket med betalt annonsering, mens du ligger under organisk. Om brukeren da klikker på konkurrentens annonse, kan man undre seg over om dette klikket er nok til å stjele oppmerksomheten vekk fra ditt firma. Spørsmålet er: er det verdt risikoen?

Flere kvalitetspoeng til kampanjen din

En annen viktig fordel med å betale for å være synlig på merkenavn i Google, er dette med kvalitetspoeng! Sammen med bud (hvor mye du er villig til å betale for et klikk), er kvalitetspoengene med på å avgjøre hvilken plassering i Googlesøket kampanjen din har gjort seg fortjent til. Google har følgende definering på kvalitetspoeng:

Annonsere på eget merkenavn i Google AdWords - Google har følgende definering på kvalitetspoeng

Kort sagt, er klikkraten (Click-through rate – CTR), annonserelevansen og landingssiden, med på å vurdere kvalitetspoengene dine. I de aller fleste tilfeller har kampanjer som annonserer på merkenavn uvanlig høy CTR, som er med på å gi positivt utslag og øke hele kampanjens kvalitet totalt sett! Her er det nevneverdig at kost pr. klikk (Cost-per-click – CPC) ofte er svært lave med bedriftsnavn som søkeord (erfaringsmessig under 1 krone). Med andre ord, å betale for å være synlig på bedriftsnavn er rimelig, i tillegg til at det øker din kampanjes kvalitetspoeng, som igjen gjør at alle andre søkeord i kampanjen vil få bedre plassering i Googlesøket, samt lavere CPC.

Det kan altså være svært fordelaktig å betale for å være synlig på bedriftsnavn i Google AdWords. Man kan heve seg over konkurrenter, samtidig som man hever sin egen kampanje ved å gjøre seg fortjent til en bedre plassering til en rimeligere pris i Googlesøket!


Behov for hjelp?

Vi i Early Media er ivrige etter å bistå nettopp deg og din bedrift. Vi hjelper deg for eksempel gjerne med å annonsere på eget firmanavn i Google AdWords. Kontakt oss i dag og se hva vi kan gjøre for deg!

Ring: +47 23 01 04 10

Mail: info@earlymedia.com

Du er velkommen til å ta en hyggelig og uforpliktende prat med oss!

 

Nyhetsbrev

  • Motta siste nytt og relevante artikler om digital markedsføring på mail!
Kommentarene er stengt.