Siste nytt fra Early Media

Vi holder deg oppdatert

Google Display Nettverket

Sist gang jeg blogget skrev jeg om hvordan vi kan bruke Google Remarketing for å trekke kunder tilbake til siden din. Denne gangen vil jeg gå litt videre med konseptet om bildeannonser, men nå til et bredere publikum – Hele Google Display Nettverket (GDN)!

Slik kan du se ut i GDN:

Google Display Network
Google Display Network

Med over to millioner nettsteder i GDN som når ut til over 90 % av Internett-brukere globalt (kilde: Comscore), finnes det mange muligheter til å nå ut til kundene.(https://support.google.com/adwords/answer/2404191?hl=no)

Tilstedeværelse før ”The Zero moment of Truth”

 La oss ta et eksempel og si at du søker etter en ferie for sommeren, du må bestille både fly og hotell. Hvordan går du frem? Det vanlige er å sammenlikne priser med selskap du allerede er kjent med/stoler på. Er du ikke ”kjent” er det lett å bli filtret ut allerede før sammenlikningsprosessen. Annonsering i Google Søk treffer de som akkurat er ”i øyeblikket”, mens GDN gir en mulighet til å skape tilstedeværelse før dette skjer. Dette kan gi deg en plass blant ”kjente” aktører som tilbyr en tjeneste.

Uten brand awareness er det vanskelig å i det hele tatt være et alternativ i dagens marked.  Men man kan bruke GDN for nettopp å skape merkekjennskap. Vær synlig og vær et alternativ når kundens behov er tilstede. Men hvordan treffe kunde på best måte?

Segmenter, segmenter og atter segmenter.

Potensialet i GDN er enormt. Men frykt ikke, det er mange ”triks” for å treffe akkurat de du ser etter med ditt unike budskap! Vi kan bestemme aldersgrupper, interessegrupper, kjønn, hvilke enheter (mobil, pc, tablet) annonsene skal være synlige for og mye mer.

I tillegg har du friheten til å velge spesifikke sider du vil være til stede på, eller steder du aldri ønsker å være synlig på. Det viktigste er å være synlig på de rette stedene, for de rette menneskene til den rette tiden.

Test bildeannonsene

 Etter å ha funnet ut hvem de vil treffe og hvor de er, vær kreativ. Lag annonser med unikt og innbydende budskap, test bilder, test tekster og ikke minst – test ulike call-to-action. A-B testing av kreativt design og budskap vil være ditt beste verktøy for din vei til suksess.

 Og for de som liker videoer

Still gjerne spørsmål om det er noe som bør fremheves, eller ikke kom godt nok frem. Vi er her for deg!

 

Kommentarene er stengt.